Chemische aantasting van de huid bij een kat

Chemische aantasting van de huid bij een kat

Fonzie werd opgenomen met ernstige huidletsels die waarschijnlijk zijn ontstaan door een bijtende of etsende vloeistof. Fonzie was een tijdje terug kletsnat thuisgekomen. Wat er precies is gebeurd, is niet te achterhalen. Het is mogelijk dat ze ergens iets heeft omgestoten waardoor de vloeistof op de huid is gekomen.ets1

We hebben haar geschoren, gewassen en gereinigd. Tevens hebben wij de grote korsten en huidflappen verwijderd. Op de bovenste foto zien we haar onder narcose en is duidelijk te zien hoe de vloeistof over de huid naar beneden is gelopen en daar etsend de huid heeft aangetast. Een paar uur later is Fonzie al weer fit en in staat om lekker wat tonijn uit blik te smullen. Morgen zal ze wel weer naar huis kunnen.

ets2

Controle consult:

Het gaat enorm goed. Op de foto is duidelijk het herstel te zien. De wond wordt dagelijks kleiner. Het lijkt waarschijnlijk dat er wat pigmentloze witte haren gaan komen. Het litteken op de elleboog is wat strak geworden, zodat het voorbeen minder naar voren kan worden gestrekt. Mogelijk moeten we daar ooit nog iets aan doen. Fonzie is opgewekt en blij.

ets3ets42013