De Praktijk

De praktijk

In 1983 is Dierenkliniek Castricum opgericht door Harry en Aya Wolters. De eerste tien jaar hebben ze de drive-in-woning aan de Loet in Castricum gebruikt als praktijkruimte. Sinds 1993 is het gebouw aan de Laan van Alberthoeve de thuisbasis van de kliniek. Met het in gebruik nemen van de nieuwe locatie werden de mogelijkheden op diergeneeskundig gebied ook groter. Zo kwam er plaats voor een röntgenkamer, een echoapparaat, een ruime operatiekamer etc.

praktijk

Balie
De assistente/paraveterinair achter de balie heet u welkom in de praktijk. Hier kunt u zich melden wanneer u een afspraak heeft, of wanneer u voer of medicijnen wilt afhalen. Ook voor advies over vlooienmiddelen, ontworming, buitenland, en vele andere zaken, bent u hier goed.

balie

Spreekkamers
Voor het onderzoek en de eventuele behandeling van uw huisdier, wordt u binnengeroepen in één van onze twee spreekkamers.

spreekkamer

Laboratorium
Het laboratorium beschikt over bloedanalyseapparatuur en microscoop. Daarnaast is het mogelijk een ontlastingsonderzoek of een uitgebreid urineonderzoek te laten verrichten.

lab

 

Röntgenkamer
Wij beschikken over digitale röntgenapparatuur waarmee we snel röntgenfoto’s kunnen maken van goede kwaliteit. Ook is het mogelijk om officiële HD en ED foto’s te laten maken. De muren en de deur van de röntgenkamer zijn met lood bekleed ter bescherming tegen de röntgenstralen. Wanneer er een röntgenfoto gemaakt wordt, dragen de mensen in de kamer een loodschort, loden handschoenen en een schildklierbeschermer.

rontgen

 

Opname
De opnameruimte biedt plaats voor de zorg van de operatiepatiënten alsmede voor zieke dieren die intensieve zorg vereisen.

Operatiekamer
Onze operatiekamer beschikt over gasanesthesieapparatuur inclusief bewaking van het hart en de ademhaling, waarmee wij zorg kunnen dragen voor een veilige en rustige narcose van uw huisdier. De operatiekamer biedt onder andere de mogelijkheid tot het uitvoeren van endoscopie en orthopedische chirurgie.

ok-set