De Kat

De Kat

Vaccinatie

De eerste katten- en niesziekte vaccinatie wordt op 8–11 weken leeftijd gegeven. De boosterenting volgt na 3–4 weken.
Vervolgens is het vaccineren maatwerk, welke wordt afgestemd op de individuele situatie (denk aan vakantie, pensionbezoek etc.). Wij sturen na iedere vaccinatie een herhalingsoproep.

Schattige-katten1

Castratie en Sterilisatie

Kater: Castratie van de kater kan vanaf 5-6 maanden leeftijd. Dit wordt onder volledige narcose uitgevoerd. In sommige gevallen sproeit de kater in huis, dan is eerdere castratie mogelijk.

Poes: Sterilisatie (eigenlijk ook castratie) van de poes kan vanaf 6-7 maanden leeftijd. Vanaf 6 maanden kan de eerste krolsheid optreden.

De poezenpil is een mogelijkheid, maar bij langdurig gebruik treden er bijwerkingen op. Ons advies is, als u niet met haar wilt fokken, uw poes te laten steriliseren. De sterilisatie wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken.

Ontwormen

Ontwormschema: De kittens op 4 en 6 weken en 2, 3, 4, 5 en 6 maanden leeftijd ontwormen. Dit kan zowel met een pasta als met tabletjes. Daarna 4x per jaar ontwormen.

Chippen

Bij katten is het (nog) niet verplicht om te chippen; maar wij raden het zeer aan. De chip heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt met behulp van een naald onder de huid aangebracht. Dit kan tijdens de eerste of tweede kittenenting, maar bijvoorbeeld ook tijdens de castratie of sterilisatie (dan is uw dier onder narcose en voelt er dus helemaal niets van).

Wij zorgen voor de registratie in de databank. U hoeft dit alleen aan te passen wanneer u bijvoorbeeld verhuist of van telefoonnummer verandert.

Hieronder ziet u een leuk informatief filmpje met 10 tips om uw kat een fijne leefomgeving te bieden en stress te verminderen.