Digitale röntgen

Digitale röntgen

Digitaal röntgenfoto’s maken is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Al jaren bezitten wij een digitale röntgeninstallatie. Sinds het verlaten van de analoge techniek is er erg veel veranderd. Geen gedoe meer met een ontwikkelmachine met verbruik van veel chemicaliën en geen plastic foto’s van wisselende kwaliteit.

De digitale röntgen is milieuvriendelijk.  De opnamen gaan sneller, zijn vrijwel altijd van goede kwalitiet en met de computer zijn de beelden daarna ook nog na te bewerken en details uit te vergroten. Berekeningen en metingen zijn eenvoudig te maken. Bovendien is het mogelijk om digitaal de foto’s voor een tweede mening door te sturen. Wij hebben heel goede contacten met de dierenarts röntgenspecialist Warmerdam uit Noordwijkerhout.

Om bruikbare foto’s te maken moeten de dieren goed meewerken en geheel stilliggen op het juiste moment als de foto genomen wordt. Derhalve is het nogal eens nodig om de dieren in slaap te brengen.

HD en ED onderzoekingen bij honden : Juist hierbij is stilliggen in een niet al te comfortabele houding (in een trog) erg belangrijk. De ligging moet 100% goed zijn. In het verleden hebben we geprobeerd bij wakkere dieren deze HD en ED opnamen te maken.  Door het verzet hadden we  teveel mislukte opnamen met als gevolg extra stralenbelasting van ons team.  Derhalve hebben wij besloten de officiële HD en ED foto’s voor de Raad van Beheer uitsluitend onder narcose te maken.