Digitale grootbeeld en dentale röntgen

Digitale grootbeeld röntgen

Digitaal röntgenfoto’s maken is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Al jaren bezitten wij een digitale röntgeninstallatie. Sinds het verlaten van de analoge techniek is er erg veel veranderd. Geen gedoe meer met een ontwikkelmachine met verbruik van veel chemicaliën en geen plastic foto’s van wisselende kwaliteit.

De digitale röntgen is milieuvriendelijk.  De opnamen gaan sneller, zijn vrijwel altijd van goede kwalitiet en met de computer zijn de beelden daarna ook nog na te bewerken en details uit te vergroten. Berekeningen en metingen zijn eenvoudig te maken. Bovendien is het mogelijk om digitaal de foto’s voor een tweede mening door te sturen.

Om bruikbare foto’s te maken moeten de dieren goed meewerken en geheel stilliggen op het juiste moment als de foto genomen wordt. Derhalve is het nogal eens nodig om de dieren in slaap te brengen.

Digitale dentale röntgen

Om onze tandheelkundige zorg te optimaliseren hebben wij recent ons apparatuur-bestand in de praktijk nog meer uitgebreid door de aanschaf van Dentale Röntgen apparatuur. Daar zijn wij heel blij mee omdat röntgenfoto’s van het gebit van uw huisdier bij een flink aantal gebitsaandoeningen op veel vragen antwoord kunnen geven waardoor de juiste behandeling kan worden ingezet. Maar ook voorafgaand aan een gebitsbehandeling, met eventueel verwijderen van tanden/kiezen, kan het een hoop duidelijk maken.

Onder narcose wordt via de bek de röntgenfoto uitgevoerd, waarna we meteen een mooi digitaal beeld hebben van het complete gebit. Met deze digitale foto kunnen we zien wat er met het blote oog niet te zien is, zodat de oorzaak van de klacht goed zichtbaar wordt en het juiste behandelplan kan worden opgesteld.

Als voorbeeld kunt u denken de aanwezigheid van wortelresten in de kaak na afbreken van tand of kies. Deze wortelresten kunnen mogelijk de oorzaak zijn van pijn en ontsteking. Via een dentale röntgenfoto kan dit goed zichtbaar worden gemaakt en kunnen deze dan alsnog geheel verwijderd worden. Ook kunnen we door middel van controle foto’s met zekerheid vast stellen of alle wortelresten na een extractie volledig zijn verwijderd.