Echografie

Echografie

Met echo krijgen wij een dynamisch beeld van de inwendige orgaansystemen van de huisdieren. Tijdens het onderzoek geluidsgolven uitgezonden en weer opgevangen. De machine maakt er digitale bewegende beelden van.  De aard van de weefsels (en eventuele ziekteprocessen of tumoren) geven specifieke informatie door die dan door ons bekeken wordt.  Alle organen in de buik kunnen zo beoordeeld worden. Ons echo-apparaat heeft  meerdere echosondes, ieder met zijn eigen kenmerk. Wij kiezen de sonde die het beste past bij het onderzoek. Moeten we oppervlakkig of diep scannen, dikke hond of dunne kat. Voor de echo-cardiografie hebben wij een aparte sonde.

Echo van het hart.  Het hart is een orgaan met veel dynamiek, het bloed stroomt met hoge snelheid door de diverse compartimenten. De echo kan dat goed in beeld brengen. Onze machine is uitgerust met kleuren-Doppler en is daarom zeer geschikt voor echo-cardiografie. 

In Nederland zijn er enkele specialistische klinieken die zich bezig houden met beeldvorming. Indien wij onvoldoende resultaat hebben bij ons echo-  of röntgenonderzoek kunnen wij u naar hen doorverwijzen. Bovendien kan er overwogen worden om aanvullend een CT-scan of MRI aldaar te laten maken.

echo

Ons echoapparaat