Gastroscopie

Gastroscopie

Met een flexibele gastroscoop kunnen wij de slokdarm en maag bekijken. De flexibele gastroscoop is een vernuftig apparaat. De slokdarm en maag worden via de scoop opgeblazen zodat het optiek in een holle ruimte 360 graden rond kan kijken, speurend naar ongerechtigheden. Afwijkingen worden in beeld gebracht en er worden zo nodig ook biopten genomen.

De gastroscoop is een vernuftige slang van 10-12 mm dikte. Het uiteinde moet in 4 richtingen kunnen bewegen. De slang heeft de mogelijkheid om water te spoelen, lucht in te blazen en lucht/vocht af te zuigen. Glasvezels transporteren het licht in de diepte  en de beelden naar de camera. Tevens bevat de slang een werkkanaal van 2,8 mm doorsnede waar lange dunne instrumenten door passen voor het nemen van biopten of het wegvangen van vreemde voorwerpen enz.

Het onderzoeken van het duodenum, 12-vingerige darm, beheersen wij (nog) niet. Daarvoor verwijzen wij u naar de specialist-interne ziekten.

Hoewel wij geen specialist zijn kunnen wij toch behoorlijk deze diagnostiek gebruiken. Komen wij er niet uit dan wordt u alsnog verwezen naar een specialist.