Janneke Jansen-Tigchelaar, Paraveterinair

“Bij mijn ouders thuis hadden we bijna altijd wel dieren, vogels, vissen, konijnen en later een kat, waar ik dol op was. In 2010 ben ik van Enschede naar Heiloo verhuisd en in 2012 getrouwd. Mijn man en ik houden allebei veel van natuur, en gaan graag wandelen en bushcraften.

In 2011 heb ik mijn diploma paraveterinair gehaald, en sindsdien heb ik een aantal jaar gewerkt en ervaring opgedaan bij verschillende dierenklinieken, maar niet mijn plek gevonden. In 2019 ben ik begonnen bij Dierenkliniek Castricum waar ik het tot nu toe heel erg naar mijn zin heb, we hebben een superleuk team.

Wat ik leuk aan het vak vind is de kennis die ik kan blijven opdoen over dieren, de geneeskunde, medicijnen en hoe alles functioneert in het lichaam. Van het gesprek aan de telefoon of balie met de klant, de verschillende onderzoeken die we kunnen uitvoeren en de behandeling die ingezet wordt, tot het voorkomen van problemen, ik vind alles erg interessant. Ik hou van de variatie in het werk, elke dag is anders.”