Jeannette Krijnen

Dieren hebben van jongs af aan een grote rol gespeeld in mijn leven. Als kind was ik altijd te vinden op de manege, al mijn tijd en zakgeld werd aan paarden besteed. Met mijn eigen paard heb ik een veulen gefokt, die ik zelf heb afgericht en waarmee ik veel wedstrijden heb gewonnen. Nu rijd ik hem alleen nog recreatief.

Later was ik ook met het fokken en showen van katten erg succesvol. Kort geleden was ik nog met één van mij twee Border Terriers op shows te vinden en heb met de ander deed ik agility.

Ondanks mijn interesse in dieren heb ik altijd administratieve functies gehad tot ik ruim 15 jaar geleden de opleiding tot paraveterinair ging volgen.

Ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen tot een paraveterinair met een gedegen ervaring op het gebied van gedrag en voeding van honden en als specialisatie de papegaai.

Ook heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan bij het assisteren van operaties, (gas)anesthesie en diverse cursussen gevolgd over kromsnavels.  Ik geef advies over voeding, huisvesting en gedrag van de papegaai, maar ook werk ik snavels bij, knip ik nagels en kortwiek ik papegaaien van parkiet tot en met Ara’s aan toe.

De interactie met zowel dier als eigenaar maakt mijn werk afwisseld en interessant. Het klantcontact aan de balie vind ik een leuk en belangrijk onderdeel van mijn werk, waarin ik de klant ook van een goed advies kan voorzien.

Sinds maart 2017 woon ik met mijn man, 2 border terriers Dale en Pike, en grijze roodstaart Japie in Heiloo. In mijn vrije tijd ga ik het liefst met mijn paard op pad in het duingebied van Castricum en Heemskerk, of wandel ik kilometers met mijn honden.

Ik ben trots dat ik sinds 2019 deel mag uitmaken van het team binnen deze geweldige praktijk waar veel tijd en aandacht is voor zowel dier als eigenaar.